Найбільш гнітючих віра на Землі - це атеїзм

Найбільш гнітючих віра на Землі - це атеїзм

Вся різниця між релігією і сектою полягає лише в кількості нерухомості, якими вони володіють. Френк Заппа

Давно відомо, що всі без винятку біблійні заповіді були написані задовго до народження Христа. Здається, що безсилля і невідомість породили релігію, а освіту і здоровий глузд породили атеїзм. Але насправді, в обох областях люди зуміли проявити себе і з найкращого, і з найгіршою сторін. Релігія, безумовно, необхідна, але у людей завжди були і є великі проблеми з дозуванням цих ліків, чия якість завжди відповідає антисанітарний умовам його виробництва. Мені здається, що Бог - це якесь технічне, робоча назва, за яким стоїть щось більше, приховане від нас безсиллям науки, безперспективністю релігії і власної вузьколобістю.

Чим релігійніші суспільство, тим в більшій суперечності з "божими заповідями" живуть її громадяни. Тільки дотримуючись кресленнями раю на Землі, можна побудувати тюрму народів. І маршальський жезл в ранці, знайти складніше, ніж атеїзм під попівської рясою.

Коли християнство було сектою, то християн розпинали за їх віру, коли християнство стало релігією, то християни самі стали страчувати людей за те, що їх віру не поділяли. Віруючі не менше атеїстів наділені здатністю використовувати Біблію настільки ж ефективно, як і "Майн Кампф". Коротше, якщо люди коли-небудь перестануть один одного вбивати, то зовсім не з релігійних міркувань і, зокрема, не з християнських принципів, які самі по собі прекрасні і надлишково розумні. Церква стала приносити набагато менше шкоди, коли її відокремили від держави. А якщо з божою допомогою ще і відокремити її від громадян, то царство Боже настане на Землі і залишить без шматка хліба дику хмару посередників спекулянтів і дармоїдів.

Зате Біблія збагатила нас фольклорно та літературно. А скільки книг, картин і анекдотів базується на біблійних сюжетах! Передбачуване існування Бога - відмінний стимулятор для творчості, найкраще втіха для слабких і тому непогана підмога для збагачення політичних шахраїв - сертифікований опіум для виборців. І слава Богу, що існування або неіснування Боже неможливо довести.

Якщо Бог і створив людину, то це він зробив людей смертними, одних - смертними від задоволень, інших - смертними від страждань, одних від надмірностей, а інших - від злиднів, а Біблія - ??це така книжка, де аргументовано доведено, що вибір за нами . Якщо Бог є, то він переконаний демократ, і я вдячний йому за надану мені можливість в нього не вірити.

Я, взагалі-то, з Божою допомогою атеїст.