ГоловнаБлоги

Вчені назвали тварину, яка найменше спить

9.8тЧитать новость на русском

Група вчених з ПАР встановила, що слони сплять на добу в середньому дві години. Такі показники є найменшим значенням серед усіх звірів. Крім того, вони часто обходяться без сну близько двох діб. 

Про це повідомляє "Індикатор" із посиланням на журнал PLOS ONE.

Науковці з Університету Південної Африки у національному парку Чобе вели спостереження за двома слонихами-матріархами протягом 35 днів. Фахівці помістили у хоботи детектори активності, а також оснастили тварин нашийниками з гіроскопом для відстеження положення тіла під час сну.

Проаналізувавши дані приладів, біологи з'ясували, що слони спали 2 години на добу. Також вони час від часу обходилися без сну до 46 годин і проходили до 30 кілометрів, мабуть, їх турбували леви або браконьєри.

Крім того, експерти встановили, що тварини сплять лежачи кожні кілька ночей. Це обмежує потенційну тривалість REM-сну (у фазі швидкого руху очей), що піднімає питання про те, коли слони перебувають у цьому стані.

"Вивчення сну слонів, які знаходяться у неволі,  показують, що вони сплять від 4 до 6 годин на день, проте наше дослідження вільноживучих тварин демонструє двогодинний сон, що, мабуть, пов'язано з розміром їхніх тіл", - коментує роботу провідний автор Пол Мангер.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", знайдено стародавню тварину з найсильнішими щелепами.

0
Комментарии
0
0
Смешно
0
Интересно
0
Печально
0
Трэш
Чтобы проголосовать за комментарий или оставить свой комментарий на сайте, в свою учетную запись MyOboz или зарегистрируйтесь, если её ещё нет.
Зарегистрироваться
Новые
Старые
Лучшие
Худшие