УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

"Окупували нашу лавру!" Москву викрили в замаху на головну святиню Києва

70,9 т.
'Окупували нашу лавру!' Москву викрили в замаху на головну святиню Києва

У Києво-Печерській лаврі в столиці України росіяни влаштували брудний бізнес на святому місці.

Таку думку висловив в статті для EcoInvest Євген Салик. Такі емоції у нього залишилися від відвідин лаври, які він назвав "розривом шаблону".

"Вони реально окупували НАШУ Лавру, паразитуючи на святості цього місця - вони перетворили її в суцільний бізнес. Торжище. Продається все. Дивно, що ще в печери пускають не за гроші", - зазначив він.

За його словами, в печерах вже проводять платні "екскурсії" з гідом-"ченцем".

"Але такими темпами це вже не за горами - тому що перший крок у вигляді платної "екскурсії" по печерах в супроводі гіда "ченця" вже зроблено. Було дуже болісно це бачити, і смішно чути, як такий "гід" групці довірливих відвідувачів все задвигав про канонічність", - пояснив він.

Салик зазначив, що росіяни осквернили Києво-Печерську лавру, адже раніше там відчувалася сила Божа, а зараз тільки "гіркий присмак".

Читайте: Путін зазіхнув на Києво-Печерську лавру

"Тиші, святості, якихось роздумів про вічне, благоговіння - там треба шукати зараз днем ​​з вогнем. Сотні років тому монахи заходили в затвор, шукали порятунку, їхні нетлінні мощі свідчать, наскільки вони були просякнуті Вічним Богом. Зробити з них виставу, зробити з їхніх тіл не привід молитовного і побожного поклоніння Богові і не наслідування їхньому подвигу, їхній приклад - а зробити їх просто бізнес-приманкою, "наживкою" - це саме натуральне блюзнірство", - висловив він свою думку.

Автор зазначив, що ще 15 років тому в лаврі не було такого відвертого торжища, а тепер, щоб дістатися до святині потрібно проштовхнутися через 200 кіосків і магазинчиків.

"Окупували нашу лавру!" Москву викрили в замаху на головну святиню Києва

"Московити насправді мають своє бачення що робити з чужими святими місцями - вони роблять там свій бізнес. Звичайно ж, ти йдеш до Бога, йдеш до святих і на все це не звертаєш уваги. Але чогось згадалися слова Марії Магдалени у труні - "Взяли Господа мого, і не знаю, де поклали Його", - резюмував Салик.

Як повідомляв OBOZREVATEL, більшість українців вважають, що УПЦ отримає від патріарха Константинополя Варфоломія томос про автокефалію.