Введення Богородиці. Сьогодні потрібно вести дітей в храм

1,5 т.
Введення Богородиці. Сьогодні потрібно вести дітей в храм

4 грудня православні християни відзначають свято Введення Пресвятої Богородиці у храм - один з двунадесятих (тобто дванадцяти головних) православних свят.

Земний шлях Богородиці нам відомий майже виключно по Священному Переданню: канонічні новозавітні тексти говорять про Неї скупо. Згадки про святкування Введення в храм Пресвятої Богородиці зустрічаються вже в перші століття християнства в переказах палестинських християн. У них йдеться про те, що свята цариця Олена побудувала храм на честь цієї великої події. Згадки про свято є і в працях святителя IV століття Григорія Нісського. У VII столітті свято було включене в церковний календар.

Відео дня

Як стверджує легенда, батьки Діви Марії, праведні Іоаким і Анна, молячись про дозвіл бездітності, дали обітницю: якщо народиться дитя, присвятити його на служіння Богу.

Коли Пресвятій Діві виповнилося три роки, батьки вирішили виконати свою обіцянку. Зібравши родичів і знайомих, одягнувши Марію в найкращий одяг, зі співом священних пісень, із запаленим свічками в руках вони привели її до Єрусалимського храму.

Зустрічати Діву Марію вийшли священики храму і сам первосвященик Захарія, батько Іоанна Предтечі. Поставивши доньку на першу сходинку храму, Анна сказала: "Йди до Того, хто дарував мені тебе". У храм вели сходи в п'ятнадцять високих ступенів. Маленька Марія, як тільки її поставили на першу сходинку, із запаленими свічками швидко подолала всі щаблі й зійшла на верхню. Потім первосвященик Захарія повів Пресвяту Діву в святе святих, куди з усіх людей тільки раз на рік входив первосвященик з очисною жертовною кров'ю. Ввівши Пресвяту Діву в храм, він ніби передрікав, що ця Отроковиця Сама зробиться одушевленим храмом Божим. Всі присутні в храмі дивувалися незвичайному події.

У пості та молитві Марія жила і виховувалася при храмі аж до свого заручення з Йосипом.

Свято введення в храм Пресвятої Богородиці - провіщали благовоління Божого до людського роду, проповідь спасіння, обітниця Христового пришестя. У свято Введення в храм Пресвятої Богородиці починають співати: "Христос народжується", готуючи віруючих до гідної зустрічі свята Різдва Христового.

Для християн має велике значення не тільки подія, що згадується в це свято, але і приклад, який подали батьки майбутньої Богородиці, залучивши свою дочку до Бога з раннього дитинства. Тому в цей день Церква особливо закликає батьків привести своїх дітей до храму.

Якби треба було визначити православний день благочестивих батьків, цим днем ??безсумнівно б стало свято Введення в храм Пресвятої Богородиці, тому що для православної людини святі і праведні Іоаким і Анна на всі часи зразок правильного духовного виховання дитини.

Легко можна уявити собі як сумно було для людей похилого віку подружжя розлучатися зі своїм вимолений Чадом, якому тільки-но виповнилося три роки, але в цій душевної тяжкості розлуки видна велика духовна радість від того, що вони доручають дитину Богові, що саме Той, Хто дарував їм Дитя , зможе зростити його й виховати як повинно.

Зимове диво

Напередодні свята Введення в храм Пресвятої Богородиці, в ніч з 3 на 4 грудня, близько опівночі, на кілька хвилин, незважаючи на будь-який мороз, розпускаються всі верби.

Перед вами одна з трьох ЩОРОКУ скоєних силою Божою чудес. Воно відбувається напередодні Введеніея Богородиці Під Храм - свята, празднуемого Православною Церквою 4 грудня. Щоб стати свідком цього дива, досить просто підійти до будь вербі увечері 3 грудня, за 15 - 20 хвилин до півночі.

Щоб у всьому переконатися, досить підійти пізнім увечері 3 грудня до будь вербі, краще великий, приблизно близько 23:30. Подія рік від року має різну тривалість, але його кульмінація завжди приблизно в 23:50. Якщо воно раніше починається, то пізніше закінчується, і навпаки. У 2001 р. наприклад, верби були розпущеним вже близько 10 - 11 вечора і закрилися тільки на світанку. А в 1999 р., навпаки, верби почали розпускатися в 23:45, а в 0 годин вже стали закриватися, причому до 0 ч.15 хв. вже ніщо не нагадувало про минуле.

За матеріалами womansait.ru, regions.ru, st-nikolas.orthodoxy.ru

Введення Богородиці. Сьогодні потрібно вести дітей в храм