УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

"Культ Батьківщини" замість віри в Бога: екс-віце-прем'єр РФ закликав патріотів не називати себе християнами

14,3 т.
'Культ Батьківщини' замість віри в Бога: екс-віце-прем'єр РФ закликав патріотів не називати себе християнами

Колишній віце-прем'єр-міністр РФ Альфред Кох вважає, що в Росії релігію витісняє "культ Батьківщини".

Про це він пише у своєму Facebook :

"Христос сказав, що найбільший злочин, який карається найстрашнішої карою - це богохульство. Зрада Бога - страшний гріх. Немає страшнішого за цей гріх:" Тому кажу вам: усякий гріх, навіть богозневага, проститься людям. А хула на Духа не проститься, якщо хто скаже слово на Сина Людського, проститься йому; якщо ж хто скаже на Духа Святого, не проститься йому ні в цьому віці, ні в майбутньому "(Мф. 12:31)

Читайте: Не здивуюся, якщо Путін припреться на похорон Нємцова - Кох

Патріоти вважають, що заради т.зв. "Батьківщини" можливо все - вбивства, війни, посадки в в'язниці і т.і. І її зрада (як вони її розуміють) - повинна каратися смертю. Тому, що немає страшнішого за цей гріх.

Очевидно, що тут ми маємо справу з новою релігією, в якій т.зв. "Батьківщина" - і є бог. Всі ознаки цього культу в наявності: жертви, ритуали, фанатизм, відсутність відповідальності божества перед паствою, вимога сліпої, невмотивованої нічим любові і поклоніння, релігійний екстаз, найвищий рівень готовності до смерті заради божества...

Ок. Хто проти? Можлива така релігія? Звичайно, чому ні? Звичайно, як завжди, у виграші жерці культу ... Але коли було інакше? Ми ж всі розуміємо, і ми віротерпимі і толерантні ...

Читайте: Колишній віце-прем'єр РФ пояснив, чому росіяни не вважають трагедією бійню в Гюмрі

Але! Ось що найзагадковіше: навіщо тоді називати себе християнами? Навіщо? У цьому немає ніякого сенсу: "Ніхто не може служити двом панам, бо або одного зненавидить, а другого буде любити, або буде триматись одного, а другого знехтує. Не можете Богові служити й мамоні" (Мт. 6:24).

Отже, патріоти! Не називайте себе християнами. У християнина немає вітчизни: "А інший із учнів промовив до Нього: Господи дозволь мені перше піти та батька свого поховати. Але Ісус сказав йому: Іди за Мною, і залиш мертвим ховати своїх мерців". (Матв. 8: 21-22) ".

Як повідомляв "Обозреватель", раніше Альфред Кох заявляв, що у президента РФ Володимира Путіна поняття вигоди витіснене "сакральністю".